Google Chromecast streamt alles naar je televisie

By: Alfred

De technologie komt met steeds meer nieuwe dingen. Vaal horen we alleen over de grotere dingen. Zoals bijvoorbeeld zuinigere auto’s, maar ook op het gebied van televisie wordt er veel vooruitgang geboekt. We kennen het allemaal waarschijnlijk wel. We willen een programma, serie of film kijken die we nergens kunnen vinden behalve op de computer. Maar laten we eerlijk zijn. Het kijken van een programma op de televisie is natuurlijk vele malen beter. Door nu een Google Chromecast aan te schaffen kan je vrijwel alles naar je tv sturen.

Wat is het eigenlijk?

De Chromecast is een soort USB-stick. Alleen wordt er gebruik gemaakt van een HDMI aansluiting. Nieuwe (full) HD televisie beschikken over een dergelijke ingang. De Google Chromecast maakt verbinding via het WiFi netwerk. Programma’s of films die jij op je laptop hebt staan kan je nu eenvoudig naar de televisie sturen. Veel apps worden al ondersteund door de stick. Denk bijvoorbeeld eens aan YouTube en Netflix.

Smartphone, laptop en tablet

Alle apparaten die verbinding kunnen maken via het WiFi netwerk kunnen verbonden worden met de Google Chromecast. Binnen een mum van tijd zijn jouw programma’s naar de Chromecast gestreamd. Het handige hiervan is, dat je ook bij vrienden gebruik kan maken van de stick. Of jouw vrienden kunnen inloggen op de stick die jij hebt aangeschaft.

Nauwelijks stroom verbruik

Door het actieve streaming werk zou je denken dat de Google Chromecast veel stroom verliest, maar dat is in dit geval niet zo. Zodra de bestanden naar de stick zijn verstuurd hoeft deze niet continue in contact te staan met je laptop of mobiele telefoon.
Het kijken van programma’s als Netflix kan je tegenwoordig doen via de PlayStation of andere apparaten, maar niet iedereen beschikt hierover. Door de films nu via je mobiel of laptop naar de stick te sturen kan je toch mooi en snel films kijken op je televisie. Op Chromecastsite vind je een handig artikel over de Populairste chromecast apps.

Ook zal je versteld staan van de kwaliteit. Nu zit je waarschijnlijk te denken dat het nogal een prijzig dingetje is, maar ook dat valt erg mee. Voor 35 euro heb je zelf al een Google Chromecast in huis. Omdat de HDMI stick nog niet zo lang bestaat werken nog niet alle apps optimaal, maar dit wordt steeds beter. Wekelijks verschijnen er weer nieuwe apps die je kan gebruiken. Daarnaast wordt de kwaliteit ook steeds beter.

Apps eenvoudig te downloaden

Als je opzoek ben naar een nieuwe app voor je Google Chromecast dan kan je deze vinden in de app store of play store. Ga opzoek naar een app die geschikt is voor de Chromecast. Op het internet vind je diverse apps die de Google stick ondersteunen. Het is leuk om zo nieuwe programma’s tegen te komen. In de toekomst zal er nog veel meer mogelijk worden. De verwachting is dan ook dat grote programma’s zich zullen aansluiten om zo een aflevering terug te kijken. De HDMI stick is eenvoudig aan te sluiten op je televisie. Ook de installatie is erg simpel en verloopt vaak snel.

Alle Chromecast pluspunten op een rij

  • De Google Chromecast is erg laag in prijs. Voor 35 euro heb je de Chromecast al in huis.
  • Werkt super eenvoudig. De installatie wijst zich vanzelf en is in enkele minuten klaar.
  • Werkt op de meeste apparaten en besturingssystemen.
  • Bijna geen stroomverbuik op je mobiel, tablet, of laptop/pc.
  • Steeds meer apps zijn compatibel met de chromecast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top