Lekker anoniem surfen op het internet

By: Alfred

We horen van alles over datalekken, malware, internet inlichtingendiensten die ons bespioneren en het lijkt bijna onmogelijk om daar iets tegen te doen. Je kunt echter altijd nog gebruik maken van een Virtual Private Network, daarmee kan je anoniem en beveiligd surfen. Een vpn is je eigen privé netwerk, en je logt daarbij in op een VPN-server met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Zo ben je er zeker van dat niemand met jou verbinding mee kan kijken. Al het verkeer dat je verstuurd word versleuteld en op die manier kan niemand zien wat je aan het doen bent. Als je iets wilt downloaden dan komt niemand daarachter.

Niet meer afgeluisterd

Een vpn kan je altijd gebruiken wanneer je een keer niet afgeluisterd wilt worden.Vooral wanneer je veel gebruikt maakt van openbaar wifi en openbaar internet is het erg handig om een vpn-verbinding te hebben. Op openbare wifinetwerken is het vaak niet moeilijk om creditcardgegevens of wachtwoorden te stelen, maar als je een VPN gebruikt kan niemand dat onderschepte verkeer afluisteren omdat het versleuteld is. Een andere belangrijke reden is het gebruik van buitenlandse servers. Via een VPN provider kun je gebruik maken van servers over de hele wereld. Dat is handig als je bijvoorbeeld via een Amerikaans IP-adres wilt surfen, op die manier kan veel meer content krijgen op Netflix en omgekeerd werkt het ook. Als je op vakantie bent in Egypte kun je met een VPN naar uitzending gemist kijken.

Het kan wat kosten

Wil je een echt goede vpn hebben dan zul je er wel voor moeten betalen.Er zijn genoeg gratis diensten te vinden, maar daarbij heb je maar een bepaald aantal megabytes te verbruiken en daarbij ligt de snelheid ook nog eens een stuk lager. Een goede vpn heb je al voor zon 3 tot 5 euro per maand, maar hoe meer je ervoor betaald hoe beter ze worden. Omdat het verkeer via een andere server verloopt is het internetverkeer trager en als jij dat sneller zou willen hebben dan zal je er dus meer voor moeten betalen, en hoe meer je betaald des te meer keuze jij hebt in verschillende soorten servers. Het voordeel hiervan is dat bijvoorbeeld een Zwitserse server veel beter voor je privacy is dan een Amerikaanse. De inlichtingsdiensten zal je met een vpn niet tegen houden, maar als je regelmatig op openbaren wifi netwerken zit of als je je netflex aanbod wilt vergroten, dan heb je voor een paar euro paar maand heel veel meer aan je internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top