Hoe werkt een startpagina precies?

By: Alfred

Een startpagina instellen is een van de meest eenvoudige manieren voor hoe je jouw internetervaring kunt verbeteren. Een startpagina is de pagina die je voor je neus krijgt wanneer je voor de eerste keer het internet opent. Dit is de pagina waar meestal snelkoppelingen op staan, het is echter ook mogelijk om zelf een startpagina in te stellen. In dit artikel laten we zien hoe je een startpagina in kunt stellen voor de volgende browsers: Firefox, Safari en Internet Explorer.

Firefox startpagina

Firefox is een veelgebruikte browser in ons land, hij is snel en betrouwbaar en alles ziet er netjes uit. Wat er alleen niet heel mooi en fijn uitziet is de standaard startpagina van Firefox. Gelukkig kun je deze zelf heel gemakkelijk aanpassen naar jouw wensen. Om een startpagina in te stellen voor Firefox zul je het volgende moeten doen. Als eerste is het belangrijk om rechtsboven in het scherm te klikken op de knop waar opties op staat. Er verschijnt een lijst met allerlei verschillende opties, die opties die je nodig zult hebben is de optie die heet “pagina’s toevoegen”. Wanneer je hier op klikt kun je zelf aangeven welke pagina of pagina’s jij op je beginscherm wilt hebben. Vervolgens druk je op opslaan en de wijzigingen zullen zijn doorgevoerd.

 

Safari startpagina

Op Safari werkt dit nagenoeg hetzelfde, ook bij deze browser moet je rechts boven klikken op opties. Vervolgens zul je ook hier weer een keuze krijgen tussen de pagina’s die je wilt toevoegen. Het is echter wel van belang dat je na het instellen van de pagina’s de browser sluit en weer opstart. Dit is nodig om de startpagina actief te laten worden. Al wordt Safari niet heel veel gebruikt, het is een ideale browser voor mensen die van een eenvoudige startpagina houden.

 

Internet Explorer startpagina

Op Internet Explorer is het principe hetzelfde, het werkt alleen net even iets anders. Hier zul je naar de pagina moeten gaan die je in wilt stellen. Wanneer je deze gevonden hebt moet je op de rechtermuisknop drukken. Hierna klik je op het kopje van “pagina toevoegen aan startscherm”. Als het goed is zou het moeten lukken, alleen moet je ook hier even de pagina herladen om hem actief te laten worden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top