Zijn maffia browser games nog steeds in?

By: Alfred

Ben jij altijd al fan geweest van Tony Montana of heb je altijd al in de voetsporen van de welbekende Godfather, Marlon Brando willen treden?  Dan is dit je kans. Er zijn online maffia spellen te vinden die op dit soort verhaallijnen gebaseerd zijn. Het doel is heel simpel: word de machtigste maffia speler. Dit kan mede door inkomsten te genereren met het kopen en verkopen van wapens en het handelen op de zwarte markt.

Wat kun je van een roleplaying maffia spel verwachten?

  1. Bouw een crimineel netwerk op en start je eigen maffia familie
  2. Pleeg openlijk of anoniem een moord op een andere speler.
  3. Wees onverslaanbaar door de Godfather rank te behalen
  4. Zet een vijand op de premielijst en laat een huurmoordenaar het vuile werk voor je opknappen.
  5. Chat met andere spelers en sluit nieuwe vriendschappen  aan of ga de strijd aan met andere gangs.
  6. Heeft iemand het op jou gemunt? Duik dan onder om je veilig te verschuilen en om voor te bereiden op de grote slag.

Welke spellen zijn er zoal te vinden?

Doe onderzoek en je zult een tal van maffiagames vinden om te spelen. Doordat de maffia klikspelletjes veel op elkaar lijken is het lastig om een unieke game te vinden. Terug in 2006 waren maffia RPG games een echte hype. Vandaag de dag wordt het steeds minder gespeeld. Dit heeft vooral met de opkomst van ‘power opties’ te maken. Door deze functie verliezen spelers hun account niet nadat ze bekogeld zijn. Je raakt als het ware alleen ‘je power’ kwijt. Dit is voor de ware maffia-fanaten een dieptepunt geweest, doordat volgens vele hierdoor de kick ervan verloren is gegaan.

Zijn er nog browsergames zoals in 2006 te vinden?

Ja een enkele. Met uitzondering op Gambinospel die nog wel het originele script gebruikt. Hiermee onderscheiden ze zich van de andere ‘moderne’ games doordat je letterlijk heel je account kwijt ben wanneer je wordt vermoord, daar waar je op andere websites alleen ‘power’ zal verliezen, ben je op Gambino letterlijk je account en bezettingen kwijt wanneer je bent vermoord. Wel zijn er nog manieren om je bezittingen aan je erfgenaam achter te laten.

En de vraag of maffia games nog steeds in zijn: het antwoord is ja en nee. Voor de moderne gameplayers is er een overvloed aan klikspelletjes beschikbaar, maar voor de fanatieke oldschool speler zijn de mogelijkheden vrij beperkt, het is maar net waar jou voorkeur ligt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top